top of page

Het KA1 heet voortaan Atheneum Brugge!

Het atheneum viert, als een van de oudste scholen van Brugge, over vier jaar zijn 175-jarig bestaan. Met een nieuwe uitstraling wacht men niet tot dan: de naam, het logo en de website werden vernieuwd en spelen nu veel beter in op de dynamiek die de school kenmerkt.

Al gaan de wortels van de school terug tot de tijd van Willem I, het was in 1850 dat het Atheneum zich vestigde aan de Verversdijk, toen de Belgische wet voorschreef dat elke provinciehoofdplaats rijksonderwijs moest aanbieden. In 1955 verhuisde het Koninklijk Atheneum naar de Sint-Clarastraat, de huidige locatie.

Nieuwe naam en logo: Atheneum Brugge

Vandaag staat de school in Brugge en omgeving bekend als ‘het Atheneum’, al klonk de officiële naam tot voor kort ingewikkelder, vertelt directeur Veerle Schelstraete: ‘Die naam was voluit ‘Koninklijk Atheneum 1 Brugge Centrum 1’ of afgekort KABC1. Een overbodige mondvol die we nu vereenvoudigen tot de kern: Atheneum Brugge; een vlag die perfect de lading dekt. We koppelen daar ook een nieuw en krachtig logo aan dat bestaat uit de letters AB en de naam Atheneum Brugge, gevolgd door een punt.’

Atheneum Brugge, de nieuwe naam is een vlag die perfect de lading dekt.

Al een tijdje leefde binnen de school het gevoel dat het logo verouderd was. In november van vorig jaar werd een kleine werkgroep opgericht met directeur Veerle Schelstraete en leerkrachten Tom Van den Abeele en Jordy Vermote. Jordy vertelt: ‘We ondervonden dat ons logo, als we samen met andere scholen van onze scholengroep !mpact communicatie voerden, verdween in het geheel: te fijne lijntjes, te onopvallend en zelfs wat oubollig. Dit logo beantwoordde niet meer aan wat we zijn. We maakten samen een moodboard op en formuleerden onze wensen: wat we zochten was een logo dat enerzijds tijdloos aanvoelt, maar ook modern is. Het logo dat we voor ogen hadden, moest op een stijlvolle manier sterkte uitstralen. We wilden ook diepte en perspectief weergeven, een 3D-gevoel opwekken. Dat is goed geslaagd door te werken met kleurschakeringen binnen het turkoois blauw. De combinatie met een stevige, zwarte letter voor de schoolnaam zorgt voor een geheel dat er echt staat.’ Het logo van Atheneum Brugge werd ingebed in een huisstijlhandboek zodat het hele schoolteam en derden het op een consequente manier kunnen toepassen.

Het nieuwe logo is tijdloos, maar ook modern, het straalt de sterkte van de school uit.

Ook nieuwe website

Het logo werd ook al gebruikt in een mooie, informatieve folder. Directeur Veerle Schelstraete: ‘Daarin vinden mensen terug waar we als warme school voor staan: we helpen onze leerlingen excelleren, rekening houdend met hun talenten en interesses. Wie dit alles samen met ons leerpakket meer in de diepte wil bekijken, kan ook op onze nieuwe website terecht.’

Infoavond en opendeurdag

In aanloop naar de inschrijvingen voor volgend schooljaar, is er op vrijdag 23 april om 19 uur een infoavond voor de ouders van derdejaarsleerlingen. Men kan registreren via de website en ontvangt dan een mail met instructies over de livestream en de aansluitende chat. Alle studierichtingen komen aan bod en er is extra aandacht voor de hervormde tweede graad. Bij Atheneum Brugge hoopt men tot slot vurig dat de opendeurdag van zaterdag 26 juni, van 10 tot 17u, in de schoolgebouwen zelf zal kunnen doorgaan.


Comments


bottom of page