top of page
2b6b3bdd-3b57-43e6-b85f-a3543192b960_edited_edited.jpg

 PROJECTEN 

 ATHENELECTIONS 

IMG_1816.HEIC

De zesdes in de politiek!

In 2022 werd voor het eerst 'Athenelections' georganiseerd: een politiek simulatiespel dat de school ontwierp, met financiële steun van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij. De laatstejaars werden in een politiek bad ondergedompeld en moesten op korte tijd een regering zien te vormen en problemen in de fictieve stadstaat Brugensia oplossen.

De realiteit achterna

Aan de hand van een stemtest werd gepeild naar de ideologieën die het beste aansluiten bij iedere leerling. Aan de hand daarvan werden ze ingedeeld in een fictieve partij of persgroep. Hoofdredacteur van Focus Frank Gevaert kwam ze bijstaan als spindoctor, burgemeester De fauw en enkele schepenen beantwoordden al hun vragen over lokale politiek en op school had iedere groep een leerkracht als coach, die ze met raad en daad bijstonden. Uiteindelijk beslisten een honderdtal stemmers welke partij de verkiezingen mocht winnen en werd er onderhandeld over een mogelijke coalitie. In de raadzaal van provinciehuis Boeverbos werd er parlementaire zitting nagebootst en werden wetsvoorstellen gestemd. Net echt!

 

Bruxelles, je t'aime

Na drie serieuze dagen trokken de laatstejaars met hun vijf begeleiders naar Brussel, de hoofdstad. Ze ontdekten de stad met zijn grote diversiteit, gingen zeer zelfstandig om met geld en verantwoordelijkheid en hadden een fijne tijd. Ze bezochten de VRT, het Vlaams Parlement of de VUB (met een lezing van prof. dr. Kris Deschouwer) en speelden het stadsspel 'Brusseleir' van Brik. Voor velen was de hoofdstad een ontdekking, maar het was een mooie!

bottom of page