top of page

 Dagindeling 

 VOORMIDDAG 

Les 1: 8.30u - 9.20u
Les 2: 9.20u - 10.10u
Les 3: 10.10u - 11.00u
Pauze: 11.00u - 11.15u
Les 4: 11.15u - 12.05u
Les 5: 12.05u - 12.55u

 NAMIDDAG 

Pauze: 12.55u - 14.00u
Les 6: 14.00u - 14.50u
Les 7: 14.50u - 15.40u
Les 8: 15.40u - 16.30u
Dagindeling

 Frisse lucht tijdens de pauzes! 

Adem in en uit! Op onze school maken we er een punt van om de pauzes buiten door te brengen. Iedereen heeft nood aan frisse lucht en beweging, dat is voedsel voor het brein!

We stimuleren de leerlingen ook om te sporten. Iedereen kan voetballen, basketten, pingpongen of spierballen rollen op onze calisthenicstoestellen.

Het team van AB Beweegt organiseert geregeld sportwedstrijden tussen leerlingenploegen. Meestal durft het lerarenteam de uitdaging ook aan te gaan!

18022374655688766.jpg

 Bereikbaarheid 

De hoofdingang van onze school is in de Sint-Clarastraat.

 

De leerlingen komen iedere dag de school binnen via de speelplaats, gelegen in de Annuntiatenstraat. Zowel met de fiets als met de auto is de school gemakkelijk bereikbaar. De leerlingen kunnen hun fiets veilig stallen op school.

Ook met het openbaar vervoer geraak je gemakkelijk op school. De bushalte in de St. Jorisstraat ligt op 2 minuten van de school.

Bereikbaarheid
DSC_0442_edited.jpg

 Toegankelijkheid 

Onze school beschikt over een lift en maakt zo alle lokalen bereikbaar voor rolstoelgebruikers.

 Werkmateriaal 

 

Bij het begin van het schooljaar krijgt iedereen een lijst met nodige materiaal.

 

Handboeken worden door de Vriendenkring van het Atheneum verhuurd aan een zeer voordelig tarief. De werkboeken worden aangekocht. Daarnaast zijn leraren die een eigen cursus gebruiken, die krijgen de leerlingen steeds op papier. In vele gevallen zijn de ingevulde cursussen digitaal beschikbaar op Smartschool.

Toegankelijkhed
Werkmateriaal

 Laptops 

Iedereen heeft bij ons eenzelfde laptop. De leerlingen van de Middenschool gaan verder met hetzelfde toestel en tegen dezelfde voorwaarden. Zij-instromers kunnen ook intekenen op de groepsaankoop en de bijhorende voorwaarden.

 

Iedere leerling krijgt ook een e-mailaccount van de school, waarmee, voor een gunstig tarief, heel wat software (Office 365, Adobe...) kan worden gedownload.

 Wat met smartphones?

Focus op de lessen! Onze school is een smartphoneluwe school. Dit betekent dat smartphones tijdens de schooluren in het gebouw niet toegestaan zijn. Iedereen kan ze veilig opbergen in een persoonlijke locker.

 Prijs 

Onze leerlingen huren hun handboeken aan een voordelig tarief, de werkboeken worden aangekocht. Deze kostprijs verschilt naargelang de gekozen studierichting.

 

Iedereen koopt een t-shirt van de school aan voor de sportlessen.

 

Daarnaast zijn er kosten voor projectdagen, uitstappen, GWP's, ... We verdelen alle schoolkosten over het ganse schooljaar, zo houden we elke maandfactuur voor iedereen haalbaar.

 Maaltijden 

In het schoolrestaurant kunnen warme maaltijden (ook vegetarisch), koude schotels en belegde broodjes besteld worden.

 

De registratie gebeurt met de maaltijdkaart, zo hoeft de leerling eigenlijk geen cash geld mee te brengen naar school.

Multimedia
Prijs
Maaltijden
WhatsApp Image 2022-10-27 at 11.50_edited.jpg

 Evaluaties en feedback 

Zowel ouders als leerlingen kunnen op elk moment hun resultaten raadplegen via het digitaal rapport “Skore” op Smartschool.

De leerlingen krijgen doorheen het schooljaar 6 rapporten mee naar huis: 

  • 3x per jaar worden de leerlingen geëvalueerd op hun dagelijks werk met rapporten in oktober, december, februari en juni.
    Het dagelijks werk in oktober heet “DW0” en is nog geen definitief cijfer: het is een tussenstand waarmee we aan de leerling en de ouders willen tonen hoe het tot dusver loopt op school. In december komt het échte eerste cijfer dagelijks werk op DW1.

  • 2x per jaar zijn er examens, in december en juni.
     

Er zijn 4 oudercontacten per schooljaar: eind oktober na DW0, eind december na examen 1, in maart na DW2 en eind juni na examen 2.

Evaluaties
Iets anders

 Iets anders 

 

Heb je een andere vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!

bottom of page