top of page

 Dagindeling 

 VOORMIDDAG 

Les 1: 8.30u - 9.20u
Les 2: 9.20u - 10.10u
Les 3: 10.10u - 11.00u
Pauze: 11.00u - 11.15u
Les 4: 11.15u - 12.05u
Les 5: 12.05u - 12.55u

 NAMIDDAG 

Pauze: 12.55u - 14.00u
Les 6: 14.00u - 14.50u
Les 7: 14.50u - 15.40u
Les 8: 15.40u - 16.30u
Dagindeling

 Bereikbaarheid 

De hoofdingang van onze school is in de Sint-Clarastraat.

 

De leerlingen komen iedere dag de school binnen via de speelplaats, gelegen in de Annuntiatenstraat. Zowel met de fiets als met de auto is de school gemakkelijk bereikbaar. De leerlingen kunnen hun fiets veilig stallen op school.

Ook met het openbaar vervoer geraak je gemakkelijk op school. Buslijnen 3 en 13 brengen je tot bij halte Howest (dichtbij de Sint-Clarastraat), buslijnen 4 en 14 brengen je tot bij halte Snaggaardbrug (dichtbij de Annuntiatenstraat).

Bereikbaarheid
DSC_0442_edited.jpg

 Toegankelijkheid 

Onze school beschikt over een lift en maakt zo alle lokalen bereikbaar voor rolstoelgebruikers.

 Boeken 

 

Voor veel vakken maken de leerlingen gebruik van hand- en werkboeken. De handboeken worden door de Vriendenkring van het Atheneum verhuurd aan een zeer voordelig tarief. De werkboeken worden aangekocht en gefactureerd. Daarnaast zijn er vakken waarbij een eigen cursus wordt gebruikt, die kopieën worden aangerekend op de schoolfactuur.

Toegankelijkhed
Boeken

 Laptops op school 

Het laptopproject van de Middenschool zetten wij vanaf schooljaar 2021-2022 verder. Daarbij heeft iedere leerling eenzelfde laptop die tijdens de lessen wordt ingezet. De leerlingen van de Middenschool gaan verder met hetzelfde toestel, dezelfde software en tegen dezelfde voorwaarden. Zij-instromers kunnen ook intekenen op de groepsaankoop en de bijhorende voorwaarden.

 

Iedere leerling krijgt ook een e-mailaccount van de school, waarmee, voor een gunstig tarief, heel wat software (Office 365, Adobe...) kan worden gedownload.

 Prijs 

Onze leerlingen huren hun handboeken aan een voordelig tarief, de werkboeken worden aangekocht. Deze kostprijs verschilt naargelang de gekozen studierichting. Leerlingen kopen een t-shirt van de school aan voor de sportlessen. Daarnaast kunnen er kosten worden aangerekend voor uitstappen, deze worden altijd op voorhand meegedeeld.

 Maaltijden 

In het schoolrestaurant kunnen warme maaltijden (ook vegetarisch), koude schotels en belegde broodjes besteld worden. Deze worden met een maaltijdkaart geregistreerd en worden maandelijks gefactureerd. Zo hoeft de leerling eigenlijk geen cash geld mee te brengen naar school.

Laptops
Prijs
Maaltijden
WhatsApp Image 2022-10-27 at 11.50_edited.jpg

 Evaluaties en feedback 

Zowel ouders als leerlingen kunnen op elk moment hun resultaten raadplegen via het digitaal rapport “Skore” op Smartschool.

De leerlingen krijgen doorheen het schooljaar 6 rapporten mee naar huis: 

  • 3x per jaar worden de leerlingen geëvalueerd op hun dagelijks werk met rapporten in oktober, december, februari en juni. Het dagelijks werk in oktober heet “DW0” en is nog geen definitief cijfer: het is een tussenstand waarmee we aan de leerling en de ouders willen tonen hoe het tot dusver loopt op school. In december komt het échte eerste cijfer dagelijks werk op DW1.

  • 2x per jaar zijn er examens, in december en juni.
     

Er zijn 4 oudercontacten per schooljaar: eind oktober na DW0, eind december na examen 1, in maart na DW2 en eind juni na examen 2.

Evaluaties
Iets anders

 Iets anders 

 

Heb je een andere vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!

bottom of page