top of page
WhatsApp Image 2023-02-16 at 13_edited.jpg

 AANBOD 

 SOHO 

 Van leerling naar student 

Dit is de filosofie van SOHO, ons loopbaan- en studiekeuzetraject. In het Atheneum bereiden we leerlingen voor om met voldoende bagage te kunnen starten in eender welke richting in het hoger onderwijs

 

Omdat een gepaste keuze maken niet eenvoudig is, informeren we onze leerlingen eerst over de werking van de BAMA-structuur (i.s.m. Howest). 

 

We geven hen ook toegang tot Head Start, een project dat kan leiden tot het verzamelen van credits en dus vrijstellingen in meerdere opleidingen (i.s.m. Howest).

Verder gaan we met alle zesdes naar een SID-In beurs, een evenement waar alle Vlaamse hogescholen en universiteiten hun opleidingsaanbod voorstellen.

 Testweek 

We stimuleren leerlingen om naar openlesdagen te gaan en organiseren zelf een testweek waarin we het hoger onderwijs simuleren met vooraf opgenomen lessen, spreekuren, zelfstandig werk, flipping the classroom, ...

Het Atheneum bereidde mij supergoed voor op mijn studies psychologie aan UGent. Door SOHO wist ik goed wat me te wachten stond.

 Studie- en beroepenmarkt 

Atheneum Brugge organiseert ook jaarlijks haar eigen beurs: de studie- en beroepenmarkt. Hierin brengen we onze vijfde- en zesdejaars in contact met oud-leerlingen die hun cursussen en veel concrete informatie en nuttige tips meebrengen over hun studierichting. 

Er worden ook oud-leerlingen uitgenodigd die uitleg geven over hun beroep waarvoor de laatstejaars belangstelling hebben.

 Campusbezoeken 

Als de leerlingen al een goed overzicht hebben van de mogelijke richtingen in het hoger onderwijs, gaan we op bezoek op campus bij de VUB en/of UGent om al eens te proeven van het studentenleven. Ook hogeschool Howest wordt bezocht in Kortrijk.

 Ingangsexamen (tand)arts 

 

We geven onze leerlingen de mogelijkheid om een infosessie te volgen over het toelatingsexamen arts/tandarts. Deze wordt verzorgd door studenten geneeskunde. Zo krijgt iedere geïnteresseerde tips om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op het toelatingsexamen.

IMG_1296.JPG
bottom of page