top of page
53641388_10218941801596451_760059823839510528_o_edited.jpg

 ONZE SCHOOL 

 ONZE TROEVEN 

Studeren in Atheneum Brugge

 Sterke doorstroomschool 

Het Atheneum is bij uitstek een doorstroomschool voor iedereen die gemotiveerd is het beste uit zichzelf te halen.

 

Of je nu in de 2de graad of pas vanaf de 3de graad in ons studietraject stapt, in het Atheneum studeren betekent dat je kan uitkijken naar een bachelor- of masteropleiding.  

 

We leggen de lat hoog en dagen de leerlingen uit om te excelleren waarbij we rekening houden met ieders talenten en interesses. Zoek je een degelijke voorbereiding op hogere studies, dan zit je goed bij ons! 

Atheneum Brugge is een warme school

 Warme school 

Iedereen is voor ons even belangrijk, we willen voor elke leerling zorgdragen en zo samenwerken aan een warme school. Bij ons kan iedereen zichzelf zijn en is iedereen bereikbaar.

In ons uniek concept van schakeluren voorzien we tijd voor coaching op maat, volgens jouw noden. Misschien heb je extra uitleg of net uitdaging nodig, we voorzien een teamactiviteit met de klas, of we bereiden een project voor.

 

Er is ruimte voor zowel studiebegeleiding als voor het welzijn van de leerling.  

Onze school is pluralistisch. Samen met Middenschool Brugge Centrum maakten we deze tentoonstelling over gendergelijkheid en de LGBTQ+ beweging.

#samenlerensamenleven

 Jouw talenten 

We spelen in op jouw persoonlijke ontwikkeling

 

Of je nu talent hebt voor exacte wetenschappen en wiskunde, klassieke of moderne talen, humane wetenschappen, economie of bedrijfswetenschappen, in het Atheneum houden we rekening met je mogelijkheden en interesses en helpen je een gepaste studiekeuze te maken.

We stimuleren meerpolig leren met lessen in een vreemde taal (optie CLIL)  voor verschillende vakken in vrijwel alle richtingen. 

 Jouw toekomst 

Atheneum Brugge brengt haar leerlingen ook naast de lessen 21ste-eeuwse vaardigheden bij.

 

Je leert bij ons kritisch en creatief denken, mediawijsheid, actief wereldburgerschap, respectvol samenwerken, helder communiceren en duurzame keuzes maken.

 

Het Atheneum staat bekend voor zijn open cultuur van dialoog. We leren je zelfstandig om te gaan met alle uitdagingen die op je afkomen. 

Welke vaardigheden vinden wij belangrijk?

HET ATHENEUM LEERT JE KIEZEN || Atheneum Brugge
01:49
BURGERSCHAP, WAT IS DAT? || Atheneum Brugge
02:06
DSC_0103_Snapseed.jpg

 Projecten 

Atheneum Brugge heeft een rijke traditie van (buitenschoolse) projecten!

 

We nemen deel aan olympiades, sportwedstrijden en we hebben een bloeiende internationale debatclub!

 

We organiseren meerdere acties voor goede doelen, dichtbij én in een ander werelddeel en de leerlingen schrijven en voeren een écht toneelstuk op. 

 

We nemen je graag mee op een culturele reis naar het buitenland. Schotland, Amsterdam, Parijs, Italië, London, you name it! 

We organiseren een projectweek (GWP) waarin we volledig vakdoorbrekend werken.

 

Teamwork gegarandeerd!  

WhatsApp Image 2023-02-07 at 14.50.31 (1).jpeg

 Coaching op maat 

We helpen je vooruit volgens jouw noden. In ons uniek concept van schakeluren kan je kiezen voor verdieping van een onderwerp om interesses verder te ontwikkelen of om terug te kunnen schakelen als het even minder vlot gaat.

 

We begeleiden onze leerlingen in het ontwikkelen van efficiënte studiemethoden.

Ons zorgteam staat voor je klaar om je te helpen met specifieke leernoden of met je welbevinden op school

Via SOHO, ons loopbaan- en studiekeuzetraject, informeren we je over het hoger onderwijssysteem en alle opties die op je wachten na het Atheneum! 

bottom of page