top of page
Oud-leerlingen_Snapseed_edited.jpg

 ONZE SCHOOL 

 VRIENDENKRING 

DSC_0100_Snapseed.jpg

 Steun aan leerlingen 

De Vriendenkring is al 125 jaar de vereniging van oud-leerlingen en sympathisanten van ons Atheneum.

 

De Vriendenkring staat vooral in voor de aankoop van nieuwe leerboeken om ze vervolgens aan de leerlingen tegen een lage huurprijs ter beschikking te stellen.

 

Dankzij financiële middelen afkomstig uit een fonds en lidgelden, kan de Vriendenkring ook de financiële druk voor sommige leerlingen snel en discreet helpen verlichten.

 

Met de steun van de Vriendenkring worden de pedagogische uitstappen goedkoper, wonen leerlingen gratis muziek- en toneelvoorstellingen bij, worden sportievelingen  gesponsord voor hun deelname aan  ‘Dwars door Brugge’, kunnen leerlingen gratis deelnemen aan verschillende olympiades, enz.

De Vriendenkring organiseert ook verschillende lezingen op het Atheneum en nodigt hiervoor interessante sprekers uit. Iedereen welkom!

 Steun jij de Vriendenkring? 

Om alle initiatieven van de Vriendenkring verder te kunnen zetten is jouw lidmaatschap zeer welkom! 

 

Per kalenderjaar kan je 15 EUR storten op IBAN BE86 2800 22 33 0750 | BIC GEBABEBB van de Vriendenkring Atheneum Brugge met vermelding “Lidgeld" + "je naam”

 

Ieder lid van de Vriendenkring ontvangt reeds 10 jaar het tijdschrift ’t Atheneetje met nieuws over de school, over de geplande of voorbije activiteiten van de vereniging en van het Atheneum. Onze afgestudeerden ontvangen dit tijdschrift gedurende een jaar gratis.

Wens je meer info over de Vriendenkring, dan kan je simpelweg met ons contact opnemen!

bottom of page