top of page
53641388_10218941801596451_760059823839510528_o_edited.jpg

 AANBOD 

 COACHING OP MAAT 

 Leerlingen eerst 

Het Atheneum wil een warme school zijn waar iedereen zich welkom voelt. We geven gelijke kansen aan iedereen, ongeacht zijn, haar of hun gender, ras, godsdienstige of filosofische overtuiging en sociale afkomst. Hiermee staan we stevig achter het pedagogisch project van het GO!.

 

Aangezien onze school een middelgrote school is, is er veel contact tussen de leerlingen onderling, ook over de graden heen, en de leerkrachten.

 

Iedereen is bereikbaar en iedereen is voor ons belangrijk. Daarom komen onze oud-leerlingen graag nog eens terug naar hun Atheneum!

Atheneum Brugge - warme school - middelbare school

Wij kunnen veel vertellen over de school, maar wat denken de leerlingen over hun Atheneum?

 Studiebegeleiding 

Goede leervaardigheden en een positieve leerhouding zijn cruciaal om te studeren.

 

De vakleerkrachten spelen hierin een grote rol. Zij brengen tijdens de lessen concrete leertips aan. Bij acute problemen zoals bij ziekte, of een niet begrepen onderdeel, geven zij extra uitleg en remediëring.

 

Als je een specifiek leerprobleem hebt (ADD, dyslexie, e.d.), dan werkt ons zorgteam samen met het CLB een individueel begeleidingsplan uit.

 

Als het nodig is, nodigen we je uit voor individuele sessies leren leren. We focussen op plannen, leerstijlontwikkeling en studiehouding.

 Schakeluren 

Om individuele coaching mogelijk te maken, gebruiken we het unieke concept van schakeluren.

 

Je schakelverantwoordelijke beslist samen met jou wat je nodig hebt: remediëring, uitdaging, zelfstudie, een studie-analyse o.l.v. het zorgteam, ...

 

We maken ook tijd voor sessies leren leren, studieplanning, teambuilding of een klasgesprek.  

In de 3de graad kan je werken aan je onderzoekscompetentie (OC) of voor een activiteit rond je studiekeuzetraject (SOHO).


In het lessenrooster heeft iedereen 2 schakeluren.

Atheneum Brugge - aangepaste studiebegeleiding

Ken je ons zorgteam al? 

 

Dominique Meire en Stefanie Storme staan met raad en daad onze leerlingen bij. Dit duo van leerlingenbegeleiders maakt tijd voor elke leerling die hulp nodig heeft met werkplanning, leren studeren of een moeilijke periode doormaakt. Ze is ook de schakel tussen de school en het CLB en andere actoren in het zorgbeleid.

Atheneum Brugge is een warme school waar we bereikbaar willen zijn voor iedereen en waar iedereen zichzelf kan zijn. We beseffen zeer goed dat welbevinden de basis is om het beste uit jezelf te kunnen halen.

IMG_0596_edited.jpg
Dominique Meire

leerlingenbegeleiding

Stefanie_edited_edited.jpg
Stefanie Storme

leerlingenbegeleiding

 SOHO 

 

Vanaf de 3de graad begeleidt het Atheneum haar leerlingen in het maken van een gefundeerde keuze na het middelbaar onderwijs. 

Via SOHO, ons loopbaan- en studiekeuzetraject, moedigen we de leerlingen aan om na te denken over hun toekomstige studieplannen. Ons project steunt daarbij op twee pijlers: informatie en motivatie.

 

Wij willen immers dat leerlingen niet alleen doordachte en ambitieuze keuzes maken, maar ook dat die keuzes zijn afgestemd op hun kwaliteiten.

 Studie- en beroepenmarkt 

Een traditie in het kader van SO-HO is de jaarlijkse studie- en beroepenmarkt. We brengen we onze 5de en 6de jaars in contact met oud-leerlingen van het Atheneum.

 

De studenten brengen hun cursussen mee en geven concrete informatie en nuttige studietips over de manier waarop er gewerkt en geëxamineerd wordt in het hoger onderwijs. Zo krijgen onze leerlingen een realistisch beeld van wat zij straks op de universiteit of hogeschool mogen verwachten.

Er worden ook oud-leerlingen uitgenodigd die concrete informatie geven over hun beroep waarvoor de laatstejaars belangstelling hebben.

 

Deze info-avond levert een schat aan bruikbare én objectieve informatie op voor onze laatstejaars.

teamwork.jpg

 HET CLB 

Het CLB is een dienst waarop leerlingen, ouders en de school een beroep kunnen doen voor informatie en hulpverlening. Het CLB werkt gratis en in hoofdzaak vraaggestuurd. De samenwerking gebeurt op vrijwillige basis, tenzij het gaat om spijbelgedrag of bij sommige medische onderzoeken en inentingen.

Men kan in het CLB o.a. aankloppen voor volgende zaken:

problemen rond studiemethode

onderwijsloopbaanbegeleiding

psychisch en sociaal functioneren

preventieve gezondheidszorg

Contactpersoon


Leen De Raedt

Maatschappelijk werkster

050/89 51 30
leen.de.raedt@clbconnect.be

 

Consultatiecentrum


Klaverstraat 49, 8000 Brugge

050/44 50 10
www.clbconnect.be
info@clbconnect.be

bottom of page