top of page
IMG_1304_edited.jpg

 AANBOD 

 3DE GRAAD 

 BASISPAKKET 

Alle leerlingen van de 3de graad krijgen eenzelfde basispakket als startpunt. Dit is al een stevige algemene vorming! Het basispakket vul je aan met de vakken van de uitbreiding.

 SCHAKELUREN 

Tijdens de schakeluren krijg je coaching op maat.

We maken tijd voor remediëring, verdieping, studie- en leer(ling)begeleiding, maar ook voor klasgesprekken, teambuilding of om een aankomend project voor te bereiden.

In de 3de graad zetten we de schakeluren ook in om aan een onderzoekscompetentie (OC) te werken of voor een activiteit rond je verdere studiekeuze (SOHO).


Iedereen heeft 2 schakeluren per week.

3de graad - Basis.png
 LESSEN IN EEN VREEMDE TAAL (optie CLIL) 

Als je kiest voor de optie            , krijg je geschiedenis & burgerschap (deels) in het Frans.

Icoon CLIL.webp
 BEDRIJFSWETENSCHAPPEN 

Duik dieper in de fascinerende wereld van bedrijfseconomie, HR en marketing!

 

Deze richting is perfect voor studenten die gefascineerd zijn door de economische actualiteit en bedrijfskunde, en die hun studie willen voortzetten in sociale wetenschappen zoals handelswetenschappen, bedrijfskunde, sociaal-economische wetenschappen, of andere gerelateerde richtingen.

 

Ontdek de fundamenten van de moderne zakenwereld en bereid je voor op een boeiende toekomst in het bedrijfsleven!

3de graad - BEWE.png
 BIOTECHNOLOGISCHE EN CHEMISCHE STEM-WETENSCHAPPEN 

Ga op ontdekking en onderzoek! Hier bestudeer je  met een wetenschappelijke en nieuwsgierige blik zowel levende als niet-levende materie, waarbij je hands-on ervaring opdoet en echte ontdekkingen doet in het labo!

Deze richting bereidt je voor op een scala aan natuurwetenschappelijke studies, zoals biotechniek, industriële wetenschappen en farmaceutische wetenschappen. Ook een carrière in het onderwijs of de gezondheidszorg behoort tot de vele boeiende opties die je met deze opleiding kunt verkennen.

 

Maak je klaar om de wereld te verkennen en een verschil te maken!

3de graad - BCWE.png
 ECONOMIE — MODERNE TALEN 

Welkom in de boeiende wereld van Economie — Moderne Talen, waar je het beste van twee werelden ontdekt!

 

Hier dompel je jezelf onder in de economische systemen en hun praktische toepassingen, terwijl je tegelijkertijd je passie voor talen voedt. Laat je betoveren door een taalbad vol Nederlands, Frans, Engels en Duits.

Deze richting opent de deuren naar een breed scala aan mogelijkheden. Of je nu droomt van een carrière in de taalkunde, zoals taal- en letterkunde of toegepaste taalkunde, of je interesse ligt eerder in sociale wetenschappen, denk aan handelswetenschappen, politieke en sociale wetenschappen of rechten, met Economie — Moderne Talen ben je klaar om jouw weg te vinden in een wereld vol kansen en uitdagingen!

3de graad - ECMT.png
WhatsApp Image 2023-04-27 at 10.40.51.jpg
 ECONOMIE — WISKUNDE 

Ben je wetenschappelijk aangelegd, maar heb je ook een grote interesse in de economie? Hebben getallen geen geheimen voor je, zowel in vergelijkingen als in de boekhouding?

 

Als je wil klaargestoomd worden voor hogere studies zoals architectuur, industriële wetenschappen, handelswetenschappen, bedrijfskunde of andere natuur- of sociale wetenschappen, dan is onze ijzersterke richting Economie-Wiskunde zeker iets voor jou!

3de graad - ECWI.png
BEWE
BTWE
ECMT
ECWI
WhatsApp Image 2023-03-27 at 15.39_edited.jpg
 GRIEKS — LATIJN 

Stap in de wereld van taal, cultuur, geschiedenis en samenleving, waar Griekse en Latijnse teksten tot leven komen!

 

In deze richting zoeken we leerlingen met een brede interesse in deze fascinerende domeinen. Hier leg je de stevige basis die je nodig hebt voor verdere studies in de geestes- en sociale wetenschappen, zoals taal- en letterkunde, toegepaste taalkunde, geschiedenis, archeologie, wijsbegeerte, psychologie, rechten, sociaal werk... de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Ben jij klaar om je horizon te verbreden?

3de graad - GRLA.png
GRLA
 HUMANE WETENSCHAPPEN 

Welkom in de boeiende wereld van Humane Wetenschappen, waar we de mens en haar gedragingen verkennen binnen de diverse maatschappelijke contexten.

 

Hier leer je de wereld te bekijken door een lens van psychologie, pedagogie, sociologie en zelfs filosofie, en ontwikkel je het vermogen om gedrag te begrijpen én in vraag te stellen.

 

Na het volgen van deze richting liggen er talloze mogelijkheden voor je open. Denk aan spannende carrières in sociaal werk, psychologie, pedagogische wetenschappen, gezondheidszorg, moraalwetenschappen... je kunt alle kanten op!

3de graad - HUWE.png
HUWE
WhatsApp Image 2023-04-27 at 09.56.49.jpg
 INFORMATICA- EN COMMUNICATIEWETENSCHAPPEN 

Stap in de spannende wereld van programmeertechnieken en databeheer!

 

We houden voortdurend een vinger aan de pols van de nieuwste ontwikkelingen binnen hard- en software, zodat je ze meteen kunt analyseren en toepassen.

Maak je klaar voor hogere studies waarin informatica en technologie centraal staan! Denk aan boeiende richtingen zoals industriële wetenschappen en technologie, computerwetenschappen, informatiemanagement en multimedia, en nog veel meer.

 

Ben jij er klaar voor om de digitale revolutie te leiden?

3de graad - ICWE.png
ICWE
 LATIJN — MODERNE TALEN 

Welkom in ons taalparadijs! In deze richting dompelen we je onder in een taalbad waar je 'u' tegen zegt.

 

We scherpen je vaardigheden in Nederlands, Frans, Engels en Duits aan, terwijl we ons verdiepen in het prachtige klassieke Latijn in al haar facetten.

Na deze unieke ervaring liggen er talloze mogelijkheden voor je open. Je kunt doorstromen naar hoger onderwijs in studies die zeer taalgericht zijn, maar je kunt ook terechtkomen in boeiende sectoren zoals journalistiek of communicatiemanagement.

 

Gewapend met jouw indrukwekkende talenkennis. ben je klaar om de wereld te veroveren!

3de graad - LAMT.png
LAMT
IMG_8664_edited.jpg
 LATIJN — WETENSCHAPPEN 

Welkom in de richting vol uitdagingen waar exacte wetenschappen hand in hand gaan met klassieke talen!

 

Hier duik je in vraagstukken over organismen en oude samenlevingen, waarbij je zowel experimenten als teksten onder de loep neemt. Je spreekt vloeiend in cijfers én woorden, en balanceert moeiteloos tussen de wereld van wetenschap en taal.

Na deze boeiende studie liggen de mogelijkheden voor je open. Of je nu kiest voor geesteswetenschappen, zoals taal- en letterkunde, natuurwetenschappen, zoals biomedische wetenschappen, of sociale wetenschappen, zoals Psychologie, met deze achtergrond ben je klaargestoomd voor elke avontuurlijke toekomst!

3de graad - LAWE.png
LAWE
 LATIJN — WISKUNDE 

Welkom in de richting waar wiskunde de ster van de show is!

 

Hier gaan we niet alleen dieper in op wiskunde op een hoger abstractieniveau, maar omarmen we ook de klassieke talen in al hun glorie. 

Bereid je voor op richtingen waarin taal een cruciale rol speelt, zoals toegepaste taalkunde en kunstwetenschappen. Maar dat is nog niet alles! Laat ook je wiskundige brein schitteren in wetenschappelijk gerichte domeinen zoals geneeskunde, tandheelkunde, en toegepaste wetenschappen.

 

Met deze combinatie van vaardigheden ben jij klaar om uit te blinken in elk gebied dat je maar kiest. Maak je klaar voor een wereld vol mogelijkheden!

3de graad - LAWI.png
LAWI
IMG_3096_edited.jpg
 MODERNE TALEN 

Welkom in ons taalparadijs, waar je ondergedompeld wordt in het meest uitgebreide taalbad dat we kunnen bieden!

 

Van Nederlands en Frans tot Engels, Duits én Spaans, hier maak je kennis met een scala aan moderne talen. Maar dat is nog niet alles - je gaat ook dieper in op de structuur van talen en ontdekt hoe ze ontstaan en evolueren.

Deze ervaring vormt de ideale springplank naar taalrijke studies zoals taal- en letterkunde of toegepaste taalkunde. Maar ook boeiende richtingen zoals communicatiewetenschappen en onderwijs liggen binnen handbereik.

 

Laat je passie voor talen je gids zijn naar een toekomst vol talige mogelijkheden!

3de graad - MOTA.png
MOTA
WhatsApp Image 2022-10-27 at 17.40_edited.jpg
 WETENSCHAPPEN — WISKUNDE 

Welkom in de richting waar abstracte theorieën tot leven komen!

 

Als je graag de strijd aangaat met complexiteit en niet terugdeinst voor een stevige portie wiskunde, dan is deze richting absoluut iets voor jou. Hier dompelen we je onder in een wereld van krachtige wiskunde en een overvloed aan wetenschappelijke uren.

 

Dit vormt de perfecte voorbereiding op hogere studies binnen de natuurwetenschappen. Denk aan spannende carrières in geneeskunde, diergeneeskunde, tandheelkunde, farmaceutische wetenschappen, gezondheidszorg, en nog veel meer.

 

Met deze solide basis ben je klaar om de uitdagingen van de moderne wetenschap aan te gaan en een verschil te maken in de wereld!

3de graad - WEWI.png
WEWI
bottom of page